Tyrkiske fodboldklubber og klubtrøjer

I Tyrkiet elsker de fodbold, og klubber som Fenerbahce, Galatasaray og Besiktas har i årevis været med til at repræsentere den tyrkiske passion for fodbold på den helt store scene i de europæiske turneringer. I Tyrkiet går man ikke på banen for at tabe mindst muligt eller at spille en fedtet uafgjort i hus. Her er det kun sejren, der tæller, og det har gennem årene også givet nogle helt utroligt kulisser omkring spillet på banen samt en række stærke rivaliseringer blandt de tyrkiske klubber.

Se det helt store udvalg af tyrkiske fodboldtrøjer her.

De tre førnævnte klubber er også kendt som The Big Three i Tyrkiet, da de alle har et drabeligt forhold til hinanden, hver eneste gang de mødes. Men du finder også opgør som Izmir derbyet, Adana derbyet og Altay-Göztepe derbyet i Tyrkiet.

I Europa er de store tyrkiske hold også at finde år efter år. Dog er der kun en enkelt tyrkisk guldmedalje at finde i det regi, som Galatasaray kunne tage med sig hjem fra UEFA Cup finalen i 2000, samt UEFA Super Cup pokalen fra samme år.

Blandt de helt store ikoniske spillere fra den bedste tyrkiske liga finder vi f.eks. Hakan Sukur, Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Metin Oktay, Burak Yılmaz, Umut Bulut, Oguz Cetin, Mehmet Nas og mange andre. Også udenlandske spillere som Mesut Ozil, Dele Alli, Juan Mata, Mauro Icardi, Wesley Sneijder, Nani, Samir Nasri, Robin van Persie og Nicolas Anelka har været at finde i tyrkiske klubber.

Vi må heller ikke glemme, at der har været en god portion danskere i Tyrkiet. Jes Høgh, Jens Jönsson, Christian Keller, Simon Kjær, Andreas Cornelius, Lars Olsen, Andreas Maxsø, Nicolai Jørgensen, Mathias Zanka Jørgensen og Victor Nelsson er bare nogle af de danske spillere, der har optrådt i den bedste tyrkiske række gennem årene.

Viser alle 50 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps