Galatasaray trøjer

I Tyrkiet finder vi flere forskellige storklubber. To af de helt store ligger endda i samme by. I Istanbul finder vi nemlig, foruden Fenerbahçe også ærkerivalerne fra Galatasaray.

Galatasaray SK blev grundlagt i 1905 på Galatasaray High School af en række studerende. Klubben har aldrig været rykket ud af den bedste tyrkiske liga siden oprettelsen i 1959, og de ligger i dag inde med rekorden for flest mesterskaber i rækken med hele 22 af slagsen – dog skarpt forfulgt af bl.a. rivalerne fra den anden side af byen.

Til dagligt spiller de på Türk Telekom Stadium med plads til lidt mere end 52.000 mennesker.

Se det store udvalg af Galatasaray trøjer her.

Galatasaray trøjen gennem tiden

Galatasaray er kendt for at spille i disse orange og bordeaux røde farver, der har været klubbens identitet og fundament siden 1908. Trøjen er gerne opdelt på midten, med den røde farve på den ene side, og den orange eller gule farve på den anden. I de første mange år var farven overvejende gul, men er skiftet over til at være orange siden midten af 00’erne.

I enkelte sæsoner er der blevet leget med trøjens design, der blandt andet har været stribet, med en diagonal tværstreg på midten af trøjen eller kombineret med sorte detaljer på fx ærmerne.

Galatasaray har haft Nike som sponsor af trøjen siden 2011.

Store spillere i Galatasaray

588 kampe nåede rekordindehaveren Bülent Korkmaz at spille for klubben. Han er skarpt efterfulgt af spillere som Hakan Şükür, Arif Erdem, Sabri Sarıoğlu og den stadig aktive Fernando Muslera. Klubben har også haft store udenlandske navne i truppen, herunder bl.a. Jardel, Maicon, Wesley Sneijder, Alex Telles, Milan Baros, Falcao, Frank de Boer, Didier Drogba og Franck Ribery.

Klubben har kun haft to danskere i truppen siden etableringen for mere end 100 år siden. Der er tale om Victor Nelsson og Mathias Ross.

Viser alle 46 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps