Christian Nørgaard

Christian Nørgaard var en af de unge danske talenter, der i en tidlig alder tog springet til udlandet. Han vendte dog hurtigt retur til Superligaen igen, og først efter opblomstringen i Brøndby IF fik han for alvor fart på sin karriere.

Siden da har Christian Nørgaard udviklet sig til at være en af de vigtigste spillere på de hold, han optræder på, uanset om der så er tale om klub- eller landsholdsfodbold.

Her kommer vi helt tæt på den alsidige og stærke midtbanespiller.

Opvækst og ungdomsfodbold

Christian Thers Nørgaard er født d. 10. marts 1994 i København. Som helt lille startede han med at spille fodbold i Boldklubben Heimdal og Espergærde IF. I 2008 kom han til Lyngby BK, der endte med at blive hans vej ind i professionel fodbold. Det var også fra Lyngby, han tog sit første spring ud i Europa, da han i 2012 skiftede til HSV i tysk fodbold med håbet om at udvikle sig og slå igennem i en storklub.

Allerede i en tidlig alder var han afklaret med, at han meget gerne ville hurtigt til en udenlandsk klub, og selvom det ikke endte med en stor karriere som HSV spiller, fortryder han i dag ikke sit udlandsophold.

Hjem til Danmark for at sætte gang i karrieren

Sommeren efter, august 2013, valgte Nørgaard at skifte hjem til dansk fodbold, nærmere betegnet Brøndby IF. Her skulle han spille i hele fem sæsoner og få næsten 150 kampe for klubben inden et nyt skifte kom på banen. Det var tiden i Brøndby, der gav ham hår på brystet til igen at søge mod udlandet.

Få din egen Brøndby IF trøje lige her.

I første omgang blev det til et skifte til italienske Fiorentina i Serie A i 2018, hvor det aldrig rigtig kom til at spille. Kun seks kampe fik han i Serie A, og allerede året efter blev han hentet til danskerklubben Brentford i England, han senere hjalp med at rykke op i Premier League. Nørgaard havde et tæt forhold til træneren Thomas Frank, så et skifte til Brentford var helt oplagt.

Trofæer vundet i klubkarriere

Det er endnu ikke blevet til det helt store pokalskab for Christian Nørgaard, men det er dog blevet til følgende:

Brøndby IF

  • Danske pokalturnering – 2017/2018

Christian Nørgaard på landsholdet

At Thomas Frank hentede Nørgaard til England var nok ikke den store overraskelse, da det var netop Thomas Frank, der første gang gav Christian Nørgaard spilletid i den røde og hvide landsholdstrøje. Det skete på U16 landsholdet i oktober 2009.

Siden da er det blevet til kampe for både U17, U19, U20 og U21 landsholdene, inden den egentlige landsholdsdebut på A-landsholdet kom d. 8. september 2020 under Kasper Hjulmand. Det skete i en 0-0 Nations League kamp mod England, hvor Nørgaard havde en plads i startopstillingen. Og bare et halvt års tid senere var Christian Nørgaard at finde på banen i stort set alle kampe under EM 2020 (2021).

Nørgaards første mål på det danske landshold kom i en 4-0 sejr mod Moldova i oktober 2021.

Se udvalget af de danske landsholdstrøjer lige her.

5 hurtige facts om Christian Nørgaard

  • Det første og hidtil eneste røde kort, Nørgaard har fået i sin karriere, fik han for Brøndby.
  • Foruden at have haft Thomas Frank som træner på ungdomslandsholdet, var Nørgaard også under Franks vinger i Brøndby tiden.
  • Christian Nørgaard kom til Brentford for en pris på omtrent 26 mio. kroner.
  • Nørgaard fik ikke spilletid i play-off finalen mod Swansea, hvor Brentford med en 2-0 sejr rykkede op i Premier League.
  • Christian Nørgaard danner privat par med Josefine Barsøe. De to blev gift i 2021, og i 2020 fik de deres første barn sammen, sønnen Elliot.
Copyright 2022 - Pilanto Aps