Fiorentina trøjer

Med sine mere end 85 sæsoner i Serie A er I Viola, den lilla klub fra byen Firenze i Toscana, en af de klubber i Italien med flest sæsoner i landets bedste række. Kun klubber som Inter Milan, Juventus, AC Milan og AS Roma har spillet længere tid i Serie A.

ACF Fiorentina blev oprindeligt grundlagt i 1926, men blev i 2002 gendannet på ny efter en konkurs i klubben. Dog er det stadig samme historie og den samme lilla farve, der følger klubben, selvom formaliteter gav anledning til at starte forfra under navnet Fiorentina e Florentia Viola i stedet for det oprindelige Associazione Calcio Fiorentina fra 1926. I klubbens levetid har man vundet Serie A to gange, senest i 1969.

Se udvalget af ACF Fiorentina trøjer her.

ACF Fiorentina trøjer gennem tiden

Selvom klubbens ikoniske farve i dag er lilla, og holdet også bliver kaldt for både The Purples og The Violets, startede holdet ikke med at spille i en lilla kampdragt. I starten var klubbens trøje rød og hvid, skabt efter byens emblem.

Fra 1928 gik man i stedet over til at spille i de lilla trøjer, som har fulgt klubbens identitet siden. Det vides ikke konkret, hvorfor dette skifte blev foretaget, men der er en skrøne, der siger, det skyldes, at de røde og hvide tøj blev vasket sammen i floden og deraf afgav den lilla farve. Nok ikke helt rigtigt, men det er en meget god historie.

Siden da har klubben udelukkende optrådt i lilla farver, uanset om der har stået Mazda, Toyota eller Nintendo på trøjen.

Store spillere i ACF Fiorentina

Giancarlo Antognoni er den eneste spiller med over 400 kampe i Fiorentina trøjen – dog er det ved at være nogle år siden, at han spillede for klubben. Derudover har ikoner som Giuseppe Brizi, Kurt Hamrin, Manuel Pasqual og Claudio Merlo også spillet hundredvis af kampe for I Viola.

Derudover finder vi også store navne som Gabriel Batistuta, Enrico Chiesa, Luca Toni, Roberto Baggio, Nuno Gomes, Giuseppe Rossi, Francesco Toldo, Daniel Passarella, Manuel Rui Costa og Franck Ribery i klubbens historie.

Den danske del af klubbens historie er bl.a. skabt af spillere som Brian Laudrup, Martin Jørgensen, Per Krøldrup, Kenneth Zohore og Christian Nørgaard.

Viser alle 7 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps