Everton trøjer

The Blue, The Toffees, The People’s Club. Kært barn har mange navne. Klubben Everton F.C. blev grundlagt i 1878, og med mere end 140 år på bagen har de om nogen været med til at forme engelsk fodbold, som vi kender det i dag.

Everton er som bekendt beliggende i Liverpool, og deres stadion Goodison Park ligger faktisk kun en enkelt mil fra Anfield Road, hjemmebanen for rivalerne. Disse to klubber har ligget i åben krig med hinanden, siden Everton flyttede fra netop Anfield, som de jo startede med at optræde på i tidernes morgen. Efter uoverensstemmelser med ejeren af grunden, flyttede klubben væk, og Liverpool blev skabt som den nye ejer af det stadion.

Everton har aldrig prøvet at vinde Premier League, men har trods alt vundet den Engelske Første Division hele ni gange, inden Premier League blev skabt i 1990’erne.

Se udvalget af Everton trøjer her.

Everton trøjen gennem tiden

I starten af klubbens levetid, hvor klubben gik under navnet St. Domingo’s FC, spillede man i mange forskellige trøjer. Grunden til dette var primært, at spillere var tvunget til selv at medbringe trøjer hjemmefra, hvilket gav en dejlig blanding af farver, når spillerne trådte på banen. Inden den blå farve blev valgt, nåede klubben nåede at spille i sorte, pink og rubinrød.

Det var først i 1901, at den nu så velkendte blå trøje blev indført. Royal Blue som farven hedder på engelsk. I 1929 prøvede man at spille en enkelt sæson i Sky Blue – den farve som bl.a. Manchester City spiller i – men efter protester fra tilhængerne, måtte man hurtigt skifte tilbage til den mere royale farve.

Store Everton spillere

Neville Southall, Leon Osman, Dave Watson, Leighton Baines og Tim Howard nåede alle mere end 400 kampe for klubben. Derudover har profiler som Wayne Rooney, Romelu Lukaku, Richarlison, John Stones, Marouane Fellaini, Idrissa Gueye, Ross Barkley, Joleon Lescott, Mikel Arteta, og Duncan Ferguson været forbi klubben.

Der har også været dansk blod i klubben gennem tiden. Herunder bl.a. Jonas Lössl, Lars Jacobsen, Per Krøldrup, Thomas Gravesen og Claus Thomsen.

Viser alle 9 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps