Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel er uden tvivl en af Danmarks bedste målmænd – nogensinde. Det er vel reelt set kun hans far, der måske kan slå ham af pinden, hvis man satte dem op ved siden af hinanden. Men ellers er der ikke mange andre danske målmænd, der kan være med på det niveau, Kasper har udvist gennem årene.

Kasper Schmeichel er en utrolig stor kapacitet, og det er uanset, om han optræder for sin klub eller for sit landshold. I de sidste mange år af sin karriere, har han været måske det første og mest sikre valg på holdkortet, når træneren har valgt sin startopstillingen. Han har et utroligt højt bundniveau, og hans flotte præstationer på banen har også været med til at sikre ham en af de største succeser, man kan opnå som fodboldspiller i moderne fodbold.

Om Kasper Schmeichel

Målmanden er født d. 5. november 1986 i København. Fra en tidlig alder kom han til at få flere forskellige hjem i udlandet, da hans far, Peter Schmeichel, var professionel fodboldspiller og familien fulgte med ham rundt, alt afhængig hvor han spillede.

Første gang Kasper Schmeichel for alvor snuste til fodbolden, samt positionen som keeper, var i Portugal, da Peter Schmeichel stod på mål for Sporting Lissabon. Her begyndte Kasper at spille for GD Estoril Praia som 12-13 årig, og han var bl.a. med til at føre sit ungdomshold til et mesterskab.

I 2001 vendte han retur til Danmark for at gå et år på Oure Fodbold Akademi, og her begyndte handskerne virkelig at sidde godt på den unge keeper, der hurtigt udviste evner for keeper-positionen.

Til Manchester City som 16-årig

Efter en mislykket prøvetræning hos Brøndby IF som 15-årig, lykkedes det ham at få en aftale med Manchester City året efter, i 2002. Selvom han nåede at være i klubben i syv år, nåede han alligevel ikke at spille mere end otte kampe for Premier League klubben. Disse kampe kom i 2007/2008 sæsonen.

Størstedelen af tiden blev brugt som lejesvend i de lavere engelske rækker. Han blev lejet ud til klubber som Darlington, Bury, Falkirk, Cardiff City og Coventry City med håbet om at udvikle nok til at kunne konkurrere med Joe Hart i Manchester City målet. Det blev dog aldrig rigtig en realitet, og i 2009 sendte man Schmeichel videre fra klubben.

Fra League Two til Premier League

Her røg Kasper nemlig til League Two klubben Notts County – primært med det ønske om at få spilletid på førsteholdet, som han ikke havde fået meget af hverken i Man City eller under sine lejeophold. Det var hans tidligere træner i City, der hentede ham til Notts County, nemlig Sven-Göran Eriksson, og Schmeichel var med til at vinde oprykning med klubben i sin første eneste sæson der.

I 2010 skiftede han til Leeds United og tog et yderligere skridt op til The Championship. Her hjalp han Leeds til en 7. plads, lige under play-off pladserne. Men han havde nu vist, at han havde niveauet til at vogte buret fast på et højt niveau i engelsk fodbold.

I 2011 var Sven-Göran Eriksson rykket til Leicester City, og han ville have Schmeichel med til klubben.

Mestrer med Leicester – den magiske sæson

Det viste sig at være starten på et 11-årigt langt eventyr, hvor Kasper Schmeichel nåede at spille mere end 400 kampe for klubben. I 2013/2014 sæsonen sluttede Leicester City med over 100 point og en suveræn 1. plads i The Championship og sikrede sig dermed oprykning til Premier League.

Allerede i klubbens anden sæson i Premier League kom miraklet. Med Claudio Ranieri i trænersædet lykkedes det den nyligt oprykkede klub at snyde alt og alle og vinde Premier League. Kasper var en stor del af denne succes, da holdet kun lukkede 36 mål ind i de 38 kampe – kun overgået af Tottenham og Manchester United.

Turen til Sydfrankrig

Efter 11 år i klubben, der efterhånden var blevet som en familie for keeperen, takkede Kasper Schmeichel for lang og tro tjeneste i Leicester City og lavede en aftale med OGC Nice i Sydfrankrig.

Kasper vil for altid blive husket som en legende i Leicester City.

Trofæer vundet i klubkarrieren

Selvom målmanden ikke har væltet sig i trofæer i sine klubber, er de trofæer, det trods alt er blevet til, utrolig imponerende, taget målmandens klubvalg i betragtning. Der er ikke mange andre danske spillere, der kan bryste sig over et trofæskab med disse titler.

Leicester City

  • The Championship – 2013/2014
  • Premier League – 2015/2016
  • FA Cup – 2020/2021
  • Engelske Super Cup – 2022

Schmeichel på landsholdet

Et sted, der næsten også er blevet keeperens andet hjem, må siges at være i den røde og hvide trøje på landsholdet. Efter at være blevet udtaget for første gang i 2011 til det danske A-landshold, debuterede Schmeichel i en venskabskamp mod Makedonien i 2013.

Schmeichel har i hele sin landsholdskarriere vist sig som en klippe nede bag ved, og han har altid været med til at løfte sit forsvar og sit hold op til et højere niveau. Han er en stor indflydelse på landsholdet, og især hans præstationer under slutrunderne VM 2018 og EM 2021 har givet ham både stor anerkendelse og respekt.

Til VM i 2018 var han lige ved at sikre Danmark avancement mod Kroatien i ⅛-finalerne. Her sikrede han bl.a. at kampen gik i straffesparkskonkurrence, efter at han reddede et straffespark fra Luka Modric i den forlængede spilletid ved stillingen 1-1. Selvom han reddede to yderligere spark i straffesparkskonkurrencen, var det desværre ikke nok til at sende Danmark videre.

Til EM 2021 var han bl.a. en utrolig stor kapacitet omkring holdet og ulykken med Christian Eriksen, men også på banen var han eminent, og han var med til at få Danmark hele vejen til en semifinale.

Find din egen danske landsholdstrøje her.

5 hurtige facts om Kasper Schmeichel

  • Kasper er gift med sin hustru Stine, og sammen har de tre børn.
  • Han var vidne til Leicester City ejeren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopterstyrt, hvor han løb mod ulykkesstedet for at hjælpe eventuelle overlevende.
  • Schmeichel blev årets spiller i Danmark i 2019/2020.
  • I optakten til Danmark – England kampen under EM 2021 gik Kasper Schmeichel viralt, da en journalist spurgte ind til, at pokalen var på vej hjem til England igen. “Has it ever been home?” svarede Schmeichel dengang kækt.
  • Han har spillet Champions League en sæson for Leicester City
Copyright 2022 - Pilanto Aps