Argentinske fodboldtrænere

Argentina har en stolt og mangeårig fodboldhistorie med mange store personligheder. Vi kender alle de største argentinske fodboldspillere, men man må ikke glemme de mange store argentinske trænere, der også har været gennem årene.

For der findes nemlig mange store argentinske trænere, der befinder sig på øverste hylde inden for international fodbold. Her tager vi et nærmere kig på nogle af de bedste trænere fra Argentina, som har begået sig på øverste niveau, og som stadig er med til at udvikle og sætte deres præg på sporten, som vi elsker.

Argentinas flag

De største argentinske fodboldtrænere

Man kan blive ved med at nævne navne, når det gælder fodboldtrænere fra Argentina. Men nogle af de bedste er blandt andre:

  • Diego Simeone – den temperamentsfyldte træner, der har stået i spidsen for Atletico Madrid gennem mange år.
  • Mauricio Pochettino – Pochettino har trænet nogle af de største fodboldklubber i verden og har skabt gode resultater undervejs.
  • Marcelo Bielsa – Foruden at være kendt for at sidde på hug på køletasken på sidelinjen, har Bielsa også trænet store klubber som Lazio, Marseille, Leeds United og Uruguays landshold.
  • Jorge Sampaoli – Den tidligere argentinske landstræner har haft en lang karriere som fodboldtræner, hvor han har haft tøjlerne for bl.a. Sevilla, Marseille, Santos og Flamengo.

De argentinske træneres største triumfer

De store argentinske managers er ikke bare kendte for at styre de store klubber og spille attraktivt fodbold. De er i den grad også kendte for at skabe store resultater.

Pochettino vandt blandt andet det franske mesterskab, den franske pokalturnering og den franske Super Cup i sin tid for PSG. Derudover kom han i Champions League finalen med Tottenham.

Simeone har vundet pokaler som det spanske mesterskab, UEFA Super Cup, Europa League og den spanske pokalturnering med Atletico Madrid, samt det argentinske mesterskab med River Plate og Club Estudiantes de La Plata.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Argentina

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!