Belgiske fodboldtrænere

Belgien kan til tider være en del undervurderet, når det kommer til at skabe store fodboldtrænere. For der har nemlig været mange dygtige trænere med belgisk nationalitet, og flere af dem har begået sig på øverste niveau inden for international fodbold.

Her kommer vi til at tage et nærmere kig på nogle af de bedste belgiske trænere nu og gennem tiden, og vil du vide noget om en bestemt belgisk træner, kan du finde dem alle på listen herunder.

Belgiens flag

De største belgiske fodboldtrænere

  • Eric Gerets – Gerets var selv en tidligere stor fodboldspiller med en fortid i bl.a. AC Milan og PSV. Siden han lagde støvlerne på hylden har man stået i spidsen for hold som VfL Wolfsburg, Marseille, SPV og Galatasaray.
  • Raymond Goethals – Den nu afdøde belgiske træner, Raymond Goethals, nåede ikke den største spillerkarriere, men som træner tørnede han ud for hold som Anderlecht, Bordeaux, Standard Liège og Marseille.
  • Georges Leekens – Den tidligere Club Brügge spiller har været træner siden 1984, hvor han tog over i samme klub. Siden har han trænet klubber som Anderlecht, Gent og Trabzonspor, samt landshold som Belgien, Tunesien og Ungarn.
  • Hugo Broos – Broos har trænet hjemlige hold som Anderlecht, Genk og Club Brügge, men har i nyere tid mest udmærket sig som træner for landshold som Cameroon og Sydafrika.

De største triumfer fra belgiske trænere

De belgiske trænere kan også hive pokaler i land. Eric Gerets har vundet mesterskaber i bl.a. Holland, Tyrkiet og Belgien, mens Raymond Goethals formåede at gå hele vejen i Champions League med Marseille tilbage i 1992/1993.

I sin tid som landsholdstræner har Hugo Broos formået at vinde Africa Cup of Nations, hvilket han gjorde med Cameroon i 2017. Også Georges Leekens har pokaler på sit CV, da han gjorde Club Brügge til belgiske mestre i 1989/1990.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Belgien

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!