Østrigske fodboldtrænere

Mange af de østrigske trænere har det med at begå sig i hjemlandet eller hos naboerne i Tyskland. Det er sjældent, at vi ser en af de østrigske trænere tage turen til Serie A, La Liga eller Premier League.

Her tager vi et nærmere kig på de største østrigske fodboldtrænere, så du kan lære dem bedre at kende.

Du finder et overblik over dem på listen herunder.

Østrig flag

Udvalgte østrigske fodboldtrænere

  • Max Merkel – Max Merkel var en af de største østrigske trænere nogensinde. Med en fortid i sine klubber, og han har blandt andet været på adresser som Schalke 04, 1. FC Nürnberg, 1860 München, Sevilla, Atlético Madrid og Borussia Dortmund.
  • Ralph Hasenhüttl – Hasenhüttl blev kendt af mange, da han kom til Premier League og Southampton. Før det var han bl.a. i RB Leipzig og FC Ingolstadt 04.
  • Peter Pacult – I Leipzig har også Peter Pacult været. Pacult har desuden stået i spidsen for hold som 1860 München, Dynamo Dresden, Rapid Wien og A. Klagenfurt.
  • Christian Ilzer – Ilzer har gjort det godt på nationale scene, hvor han startede som SC Weiz manager i 2013, og siden har været i klubber som TSV Hartberg, Austria Wien og Sturm Graz.
  • Josef Hickersberger – Hickersberger har været landstræner for Østrig og Bahrain i flere omgange. Derudover har han trænet hold som Austria Wien, Rapid Wien og Fortuna Düsseldorf.

Store bedrifter af østrigske trænere

Legenden Max Merkel vandt både den tyske og østrigske Bundesliga samt den spanske La Liga. En anden legende er Ernst Happel, der i sin tid vandt European Cup to gange, VM sølv og bronze, samt det østrigske, belgiske, hollandske og tyske mesterskab.

Det østrigske mesterskab og pokalturnering er bl.a. også vundet af Hickersberger, Peter Pacult og Christian Ilzer.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Østrig

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!