Svenske fodboldtrænere

Sverige har produceret mange fodboldtrænere gennem tiden, og en stor del af dem har bl.a. også fundet vej til den danske Superliga, hvor vi har en mangeårig tradition for at ansætte svenske styrmænd i spidsen for de danske klubber.

Vi har dog stadig til gode at se flere svenske trænere tage skridtet op på den øverste hylde internationalt, men der er mange gode trænertalenter på den anden side af Øresund, så det kan jo være, at det sker inden for den nærmeste fremtid.

Se listen over de svenske trænere her.

Sverige flag

De store svenske fodboldtrænere

  • Erik Hamrén – Hamrén er en af de svenske trænere, vi kender særligt godt i Danmark, da han har stået i spidsen for AaB flere gange. Dertil har han bl.a. trænet Rosenborg, Island og Sverige.
  • Janne Andersson – Janne Andersson er særligt kendt for sine syv år i front for det svenske landshold. Før det har han trænet hold som Örgyte, Norrköping og Halmstads BK.
  • Hans Backe – Hans Hasse Backe har også været i Danmark flere gange. Først som træner for AaB, men nok mest kendt for sin tid i FCK. Derudover har han trænet hold som Panathinaikos, Notts County og New York Red Bulls.
  • Sven-Göran Eriksson – Den måske største svenske fodboldtræner nogensinde. Eriksson er nok mest kendt for sin tid som træner for det engelske landshold, men har også trænet klubber som AS Roma, Benfica, Fiorentina, Lazio, Leicester og Manchester City.

Pokaler vundet af svenske trænere

Erik Hamrén og Hans Backe har begge vundet den danske Superliga med AaB, mens Backe også gjorde det med FCK senere. Dertil har Backe også vundet den danske pokalturnering, mens Hamrén er blevet norsk mester samt svensk pokalvinder.

De største trofæer finder man dog hos Sven-Göran Eriksson, der er blevet Serie A-vinder med Lazio, som han også vandt UEFA Super Cup, Coppa Italia og den italienske Super Cup med. Dertil har han vundet mesterskaber i Sverige og Portugal. Og så må vi ikke glemme UEFA Cup trofæet i 1982 med IFK Göteborg.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Sverige

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!