Walisiske fodboldtrænere

Selvom Wales også har en stolt fodboldhistorie, har landet ikke produceret lige så mange store fodboldtrænere, som man fx ser det i England og Skotland. 

Dermed ikke sagt, at der ikke er kommet gode trænere ud af Wales, og nogle af dem kigger vi nærmere på her.

Du kan se en liste over de bedste walisiske trænere lige her.

Wales flag

Populære walisiske fodboldtrænere

  • Mark Hughes – Hughes er måske en af de mest kendte walisiske fodboldtrænere. Han er blandt andet kendt for at have trænet Manchester City, men har også stået i spidsen for hold som Fulham, Blackburn, Southampton og QPR samt det walisiske landshold.
  • Steve Cooper – Cooper slog igennem som Swansea manager, hvorefter han rykkede til Nottingham Forest, hvor han slog sit navn fast ved at rykke klubben op i Premier League.
  • Ryan Giggs – Ryan Giggs nåede en kort periode som spillende manager for Manchester United, hvorefter han har stået i spidsen for det walisiske landshold i fire år.
  • Chris Coleman – Den tidligere Fulham og Blackburn spiller har i sin tid som manager trænet netop Fulham, men også hold som Real Sociedad, Coventry og Sunderland samt det walisiske landshold.
  • Tony Pulis – En garvet rotte i det engelske ligasystem, hvor han har stået i spidsen for hold som Stoke City, West Bromwich og Middlesbrough.

Pokaler vundet af walisiske trænere

Da mange af de walisiske trænere primært har gjort sig bemærket i mindre engelske klubber, er det også begrænset med trofæer, de har vundet gennem årene.

Ryan Giggs er i rollen som assistenttræner under Louis van Gaal i Manchester United noteret for en FA Cup og engelsk Super Cup pokal, mens Steve Cooper har vundet U17 VM med det engelske landshold.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Wales

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!