Engelske fodboldtrænere

Hvis der er et land, der er kendt for at skabe store fodboldtrænere, må det siges at være England. Hjemstedet for Premier League og nogle af de største fodboldklubber i verden har naturligvis også nogle af de mest legendariske trænere nogensinde.

Her tager vi et nærmere kig på nogle af de bedste engelske trænere, og hvis der er en særlig træner, du gerne vil vide mere om, kan du finde alle de engelske trænere på listen herunder.

Englands flag

Store engelske fodboldtrænere

  • Eddie Howe – Eddie Howe er et af de nye store håb på den engelske trænerscene. Med en fortid i AFC Bournemouth og Burnley er han nu i Newcastle United, hvor han allerede har skabt store øjeblikke.
  • Brian Clough – Brian Clough var en unik karakter og personlighed, og mest kendt er han nok som Nottingham Forest træner, hvilket han var fra 1975 til 1993.
  • Roy Hodgson – En af de helt store legender i toppen af engelsk fodbold. Foruden at have været engelsk landstræner, har han trænet hold som Fulham, Liverpool, West Bromwich, Inter Milan og Udinese.
  • Bob Paisley – Selvom han kun var manager for et enkelt hold, blev Bob Paisley i manges øjne udødeliggjort i Liverpool, hvor han var træner fra 1974 til 1983.

De største triumfer af engelske fodboldtrænere

Med de engelske fodboldtrænere følger der også en masse store pokaler gennem tiden.

Roy Hodgson har bl.a. vundet den danske Superliga med FCK, samt det svenske mesterskab fire gange. 

Bob Paisley nåede at vinde European Champions Cup, Premier League, UEFA Super Cup, UEFA Cup, engelske Super Cup og League Cup med Liverpool.

Brian Clough vandt det engelske mesterskab med to forskellige klubber, Nottingham Forest og Derby. Dertil har han vundet European Champions Cup, League Cup, Super Cup og UEFA Super Cup.

Kendte og populære fodboldtrænere fra England

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!