Brasilianske fodboldtrænere

Mange af de største brasilianske fodboldtrænere er bl.a. kendt for at have trænet det brasilianske landshold. Og da fodbold fylder så meget, som det gør, kan du uden tvivl udødeliggøre dig selv ved at overtage denne prestigefyldte post.

Derfor har mange af de brasilianske trænere, som du læser om her, og som du kan læse mere om længere nede listen, også været landstrænere for Brasilien. Dog er det ikke et must for at blive omtalt her, da vi gerne vil hylde alle brasilianske fodboldtrænere og sætte fokus på dem.

Brasiliens flag

De største brasilianske fodboldtrænere

  • Tite – En af de tidligere brasilianske landsholdstrænere er Tite, der dog også har stået i spidsen for hold som Flamengo, Corinthians, Grêmio og Palmeiras.
  • Luiz Felipe Scolari – Når vi snakker brasilianske trænere, kommer vi heller ikke uden om Scolari. Foruden Brasilien har han trænet Portugals landshold, og været i klubber som Chelsea, Cruzeiro, Grêmio og Palmeiras.
  • Mário Zagallo – Zagallo var landstræner for Brasilien i midten af 1990’erne, hvor mange af de store koryfæer var på holdet. Dertil har han trænet hold som Flamengo, Botafogo og Vasco da Gama.
  • Carlos Alberto Parreira – Parreira startede som manager for Ghana i 1967. Siden har han haft det brasilianske landshold, samt klubber som Fenerbahce, Valencia og Fluminense.

De brasilianske træneres triumfer og pokaler

Det var Scolari, der vandt VM med Brasilien i 2002. Dertil har han vundet mesterskaber i Brasilien og Kina, samt Copa Libertadores. Dunga har løftet Confederations Cup og Copa América med landsholdet, og Zagallo førte holdet til VM guld i både 1970 og 1994.

Tite har også høstet trofæer. I hans private pokalskab finder vi Copa América trofæet, samt klubtrofæer som den brasilianske pokalturnering, Fifa Klub VM, Copa Sudamericana, Copa Libertadores og det brasilianske mesterskab.

Og så må vi ikke glemme Carlos Perreira og hans trofæer som det brasilianske og tyrkiske mesterskab, VM og Confederations Cup.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Brasilien

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!