Skotske fodboldtrænere

Skotland har produceret nogle af de største fodboldtrænere, vi har haft i moderne fodbold. Særligt en har udmærket sig ved at vinde næsten alt, hvad der er værd at vinde med en af verdens største klubber.

Mange af de største skotske fodboldtrænere har været forbi top seks klubberne i den engelske Premier League, og der skal alligevel en del talent til, før man får lov til at sætte sig i et af de sæder.

Se de mange skotske fodboldtrænere her.

Skotlands flag

De største skotske fodboldtrænere

  • Sir Alex Ferguson – Sir Alex Ferguson gjorde sig selv udødelig med sit arbejde hos Manchester United, som han styrede fra 1986 til og med 2013. I dag kendt som den største skotske fodboldtrænere nogensinde.
  • Sir Matt Busby – Den nu afdøde Sir Matt Busby gjorde sig også særligt bemærket som Manchester United træner. En klub han stod i spidsen for fra 1945 til 1969.
  • Bill Shankly – Bill Shankly bliver stadig hyldet af Liverpools tilhængere den dag i dag. Her nåede han stor succes i sine 729 kampe som træner for klubben.
  • Sir Kenny Dalglish – Sir Kenny Dalglish trænede hold som Blackburn, Newcastle, Celtic og navnlig Liverpool, hvor han var i længst tid.
  • David Moyes – En af de største skotske trænere, der stadig er aktiv. På sit CV har Moyes bl.a. West Ham, Sunderland, Manchester United og Everton.

Pokaler vundet af skotske trænere

Pokalerne står i kø, bare ved at kigge på trofæskabene for trænerne nævnt herover. Tilsammen har Ferguson, Busby, Shankly og Dalglish vundet Premier League 25 gange – 13 af dem værende fra Sir Alex Ferguson alene.

Sir Alex Ferguson og Sir Matt Busby har også begge vundet pokalen med de store ører, mens Bill Shankly førte Liverpool til et UEFA Cup trofæ.

Kun Ferguson og Dalglish har vundet trofæer uden for England. Ferguson vandt det skotske mesterskab med Aberdeen, mens Dalglish har vundet den skotske liga cup med Celtic.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Skotland

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!