Hollandske fodboldtrænere

Et af de lande, der kan finde ud af at skabe nytænkende og store personligheder, når det kommer til fodboldtrænere, er Holland. Landet har skabt mange store trænernavne, og flere af dem har været at finde på de helt store adresser rundt omkring i europæisk fodbold.

Hvis du ikke lige kan huske de bedste trænere på stående fod, har vi her samlet et lille overblik til dig, så du kan se, hvem der nu er tale om, og hvad de fx har vundet gennem tiden. Vil du se mere om den enkelte træner, finder du dem alle på listen herunder.

Hollands flag

Store hollandske fodboldtrænere

  • Johan Cruyff – Den måske største hollandske træner nogensinde. Cruyff var rigtig god som spiller, men især som træner gjorde han sig også bemærket i sin tid hos både Ajax og FC Barcelona.
  • Ronald Koeman – Koeman har trænet i mange af de største ligaer i Europa. Han har blandt andet været i spidsen for FC Barcelona, Ajax, PSV, AZ Alkmaar, Feyenoord, Benfica, Southampton og Everton. Og så må vi ikke glemme det hollandske landshold.
  • Louis van Gaal – I 1986 startede van Gaal som assistent i AZ, og siden har han stået på egne ben som træner i klubber som Ajax, FC Barcelona, Manchester United og Bayern München. Og så har han været hollandsk landstræner i flere omgange.

Største pokaler vundet af hollandske fodboldtrænere

Trofæerne står i kø for at blive nævnt, når man kigger på pokalskabet for de største hollandske trænere.

Champions League, Bundesliga, La Liga, UEFA Super Cup, UEFA Cup, FA Cup og UEFA Super Cup er bare nogle af de trofæer, Louis van Gaal har vundet.

Ronald Koeman har vundet den spanske pokalturnering med både Barcelona og Valencia, og så må vi ikke glemme Frank Rijkaard, der vandt Champions League, La Liga, den spanske pokal- og Super Cup turnering med FC Barcelona, samt Erik ten Haag med Carabao Cup og det hollandske mesterskab.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Holland

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!