Portugisiske fodboldtrænere

Portugal er efterhånden kendt for at skabe fodboldtrænere med karakter, mod og taktisk snilde. Flere af de portugisiske trænere har opnået store triumfer med deres respektive hold, og her kan du lære flere af dem lidt bedre at kende.

En række af de portugisiske trænere har også taget skridtet op på øverste niveau ved bl.a. at stå i spidsen for hold i La Liga og Premier League.

På listen herunder kan du danne dig et overblik over de mest kendte trænere fra Portugal, samt læse mere om dem.

Portugals flag

Udvalgte portugisiske fodboldtrænere

  • José Mourinho – En af de måske mest kendte fodboldtrænere i verden. Han har vundet nærmest alt, hvad der er værd at vinde, og han har gjort det i storklubber som Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Inter Milan, Porto og AS Roma.
  • Marco Silva – Marco Silva er en del yngre end Mourinho, men hans præstationer lover godt for den unge træner. Han har i sin korte karriere været i storklubber som Sporting CP, Watford, Everton og Fulham.
  • Nuno Santos – Nuno Santos lærte mange af os at kende som Wolverhampton-manager. Sidenhen har han bl.a. trænet Tottenham og Nottingham Forest, og han har en fortid i Valencia og Porto.
  • Andre Villas-Boas – Villas-Boas nåede tidligt i karrieren stor succes for hold som Porto, Chelsea og Tottenham, og mange mente at han var den nye Mourinho. Det har han dog stadig til gode helt at vise.

Pokaler vundet af portugisiske trænere

Foruden at være blevet kåret som verdens bedste træner fire gange, har Mourinho vundet trofæer som Premier League, La Liga, Serie A, FA Cup og Champions League.

Europa League, det portugisiske og russiske mesterskab er vundet af Villas-Boas, mens Marco Silva er blevet græsk mester. Og så gjorde Nuno Santos Al-Ittihad til mestre i Saudi Arabien.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Portugal

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!