Spanske fodboldtrænere

Spanien er en stor fodboldnation, og derfor er det heller ikke så mærkeligt, at landet har produceret nogle af verdens største trænere inden for fodbold.

Mange af dem har naturligvis gjort sig gældende inden for landets grænser, men en god del har også lavet store præstationer i nogle af de øvrige europæiske ligaer.
Her tager vi et nærmere kig på de bedste spanske fodboldtrænere. Se en liste over dem alle ved at klikke her.

Spaniens flag

De største spanske fodboldtrænere

  • Pep Guardiola – Ikke bare den bedste spanske fodboldtræner, men måske den bedste fodboldtræner i verden nogensinde. Guardiola har haft uvurderlig succes i de klubber, han har været i, som bl.a. tæller FC Barcelona, Bayern München og Manchester City.
  • Mikel Arteta – Efter at have brugt tre år som assistent for Guardiola i Manchester City, har Arteta virkelig slået sit navn fast som manager i front for Arsenal, hvor han har været siden 2019.
  • Xabi Alonso – Et af de nyere spanske trænernavne. Efter en stor spillerkarriere har Xabi Alonso tryllebundet alt og alle, særligt som Bayer Leverkusen manager.
  • Unai Emery – Med klubber som Valencia, Sevilla, PSG, Arsenal, Villarreal og Aston Villa på sit CV har Emery om nogen også vist sig frem på den internationale scene.
  • Rafael Benítez – Benitez har haft stor succes som træner for hold som Liverpool, Real Madrid, Chelsea, Inter og Napoli.
  • Vicente del Bosque – En af de spanske veteraner, der særligt er kendt for sin tid som træner for Real Madrid samt det spanske landshold.

Triumfer vundet af spanske fodboldtrænere

Guardiola har alene vundet Premier League, Bundesliga, La Liga, Champions League, UEFA Super Cup, FIFA Klub VM, FA Cup, DFB Pokal, Copa del Rey og mange, mange flere turneringer.

Kigger man på de øvrige trænere har Emery bl.a. vundet Ligue 1 og Europa League, mens Benítez bl.a. har trofæer fra Champions League, UEFA Cup, La Liga, FA Cup og Coppa Italia.

Og så må vi ikke glemme Champions League, EM og VM trofæerne vundet af Vicente del Bosque.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Spanien

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!