Græske fodboldtrænere

Selvom man ikke vil kategorisere de græske fodboldtrænere blandt de bedste i verden, har der alligevel været en række stærke kandidater gennem tiden, som har leveret gode præstationer med deres respektive hold.

Her tager vi et nærmere kig på de største græske fodboldtrænere gennem tiden, og hvis du vil læse mere om den enkelte træner, kan du finde en oversigt over navnene på listen herunder.

Grækenlands flag

Store græske fodboldtrænere

  • Giorgos Donis – Som spiller tørnede han ud for hold som Blackburn og Huddersfield Town, men som træner har han haft græske storhold som AEK Athens, Panathinaikos og PAOK. I nyere tid har han trænet hold i Mellemøsten som Al-Wehda og Al-Fateh.
  • Angelos Anastasiadis – Mange vil sikkert huske Anastasiadis som tidligere græsk landsholdstræner. Men han har også trænet hold som PAOK, AEL og Panathinaikos.
  • Vasilios Daniil – Daniil startede sin trænerkarriere i 1979, og har med tiden stået i spidsen for bl.a. Panathinaikos og det græske landshold, som han styrede fra 1999-2001.
  • Takis Lemonis – Takis Lemonis havde selv en lang karriere som spiller for Olympiakos, som han senere blev træner for i flere omgange. Derudover har han trænet hold som APOEL, Al Raed og Omonia.

Triumfer og pokaler vundet af græske fodboldtrænere

Vi er ikke helt oppe på de store klinger, når det kommer til trofæer vundet af græske fodboldtrænere.

En træner som Donis har dog vundet pokaler som den græske pokalturnering, Saudi Cup og Saudi Super Cup samt det cypriotiske mesterskab.

Takis Lemonis har hentet hele fire græske mesterskaber i sin tid som manager for Olympiakos, mens han også blev cypriotisk mester med Omonia Nicosia.

Et græsk mesterskab tilfaldt også Daniil i sin tid som Panathinaikos træner i 1990/1991 sæsonen.

Og så har Anastasiadis et enkelt trofæ bag sig, nemlig den græske pokalturnering fra 02/03-sæsonen vundet med PAOK.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Grækenland

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!