Norske fodboldtrænere

Vores norske venner har også haft store trænere gennem tiden. Så gode, at en af dem endda har stået i spidsen for det danske herrelandshold i flere år, mens en anden har skabt en af de største klubber i dansk fodbold.

Her zoomer vi ind på de største norske fodboldtrænere, så du kan lære dem lidt bedre at kende.

Du kan også se en liste over dem alle herunder, hvis du vil vide mere.

Norges flag

Udvalgte norske fodboldtrænere

  • Åge Hareide – Åge Hareide er et trænernavn, de fleste danskere nok er bekendte med, da han stod i spidsen for det danske landshold fra 2016-2020. Derudover har han trænet det norske og islandske landshold samt klubber som Malmö, Rosenborg, Viking FK og Brøndby IF.
  • Ståle Solbakken – Ståle Solbakken rimer utvivlsomt på FC København, hvor nordmanden var i flere år med stor succes. Foruden FCK har han haft klubber som Wolverhampton, FC Köln og Ham-Kam samt det norske landshold.
  • Ole Gunnar Solskjær.- Et navn der for mange nok rimer på Manchester United, hvor nordmanden også var træner fra 2018-2021. Derudover har han været i Molde og Cardiff City.
  • Per-Mathias Høgmo – En veteran inden for norsk fodbold. Høgmo har trænet både det norske herre- og kvindelandshold, samt flere skandinaviske storklubber som Rosenborg, Djurgården og Tromsø.

Pokaler vundet af norske fodboldtrænere

Selvom der ikke har været mange norske trænere på øverste niveau internationalt, har de stadig vundet en god del pokaler hver især.

Ole Gunnar Solskjær, Åge Hareide og Ronny Deila har alle tre vundet det norske mesterskab. Dertil har Deila vundet det skotske mesterskab samt den amerikanske MLS Cup.

Åge Hareide har også vundet den danske Superliga med Brøndby, mens Ståle Solbakken har gjort det med FC København.

Og så har både Per-Mathias Høgmo og Hareide vundet det svenske mesterskab med hhv. BK Häcken, Malmö FF og Helsingborgs IF.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Norge

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!