Irske fodboldtrænere

Selvom England og Skotland måske trækker fra Irland, når det kommer til at skabe gode trænere, er der stadig en række dygtige personligheder med irsk nationalitet, som vi ikke må glemme.

Her dykker vi ned i de irske fodboldtrænere, der både nu, og gennem tiden, har gjort et godt stykke arbejde, og som har trænet både storklubber og landshold.

Hvis du vil læse mere om den enkelte irske fodboldtræner, kan du finde en oversigt over dem alle på listen herunder, hvor du kan finde mere information.

Irland flag

Store irske fodboldtrænere

  • Bob Kyle – En gammel irsk trænerlegende, der formåede at gøre Sunderland til engelske mestre i 1912/1913, og som stadig er et koryfæ i særligt den klub. Her var han også fra 1905 til 1928.
  • Stephen Kenny – Stephen Kenny var irsk landstræner fra 2020 til 2023. Forinden har han stået i spidsen for irske klubber som Dundalk, Derry City og Bohemians.
  • John O’Shea – Den tidligere Manchester United spiller har sidenhen gjort sig som træner i bl.a. Reading, Stoke City og Birmingham City, inden han tog over for Stephen Kenny på det irske landshold.
  • Mick McCarthy – McCarthy har trænet det irske landshold flere gange, men har også gjort det godt som træner i bl.a. Millwall, Sunderland, Wolves, Cardiff og Blackpool.

De største triumfer fra de irske fodboldtrænere

Som tidligere nævnt vandt Bob Kyle det engelske mesterskab med Sunderland, men ingen irsk træner har gjort ham kunsten efter siden.

Derfor finder man de fleste pokaler hos trænere som Stephen Kenny, der bl.a. har vundet det irske mesterskab fem gange, samt den irske pokalturnering og Cup.

Mick McCarthy har spillet oprykningskampe flere gange, og har blandt andet to pokaler med fra The Championship i England med hhv. Wolves og Sunderland.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Irland

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!