Italienske fodboldtrænere

Italien er en fodboldnation, og derfor kommer det nok heller ikke som den helt store overraskelse, når man finder ud af, hvor mange store trænere man har skabt i netop Italien.

Og det er ikke kun inden for landets grænser, de italienske fodboldtrænere har gjort det godt. De har i den grad også gjort sig bemærket i international fodbold, både i andre europæiske ligaer, samt til slutrunder i spidsen for det italienske landshold.

På listen herunder kan du læse mere om de enkelte trænere, hvis du vil lære dem bedre at kende.

Italiens flag

Udvalgte italienske fodboldtrænere

  • Roberto Mancini – Som træner har Mancini leveret stærke resultater for hold som Fiorentina, Lazio, Inter Milan, Manchester City og Galatasaray. Derudover har han været landstræner for både Italien og Saudi Arabien.
  • Antonio Conte – Conte er de senere år blevet en stærk karakter i den engelske Premier League i spidsen for hold som Chelsea og Tottenham. Men han har også trænet klubber som Juventus, Inter Milan og Atalanta samt det italienske landshold.
  • Carlo Ancelotti – En sand trænerlegende, der har vundet alt, hvad der er værd at vinde med sine hold, som bl.a. tæller Real Madrid, Bayern München, PSG, Chelsea, Juventus og AC Milan.
  • Maurizio Sarri – Foruden et kort ophold i engelske Chelsea, har Sarri kun trænet italienske klubber. Det har bl.a. været hold som Napoli, Juventus og Lazio.

De største bedrifter fra italienske fodboldtrænere

Der er næsten ingen grænser for, hvad de italienske trænere har vundet af pokaler. Nereo Rocco, Trapattoni, Sacchi, Capello, Lippi, Ancelotti og Roberto Di Matteo har alle vundet Champions League.

Ranieri, Ancelotti, Mancini og Conte har vundet den engelske Premier League, mens Capello og Ancelotti har vundet La Liga.

Og så må vi ikke glemme bedrifter med landsholdet, hvor Mancini har vundet EM i 2021, mens Lippi vandt VM i 2006 med Italien.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Italien

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!