Schweiziske fodboldtrænere

Schweiz har gennem årene været solide til at udvikle fodboldtrænere, der har kunne begå sig på øverste niveau. Derfor har mange af de schweiziske trænere også taget springet til andre ligaer, heriblandt den tyske Bundesliga eller Mellemøsten.

På denne side tager vi et ekstra kig på de bedste schweiziske fodboldtrænere, så du kan blive lidt klogere på, hvem der har gjort det godt, og hvem du måske bør holde øje med fremover.

Se en liste over de bedste schweiziske trænere her.

Schweiz flag

Udvalgte schweiziske fodboldtrænere

  • Gerardo Seoane – Seoane er en af de yngre schweiziske trænere, der allerede har stået i spidsen for store hold som Bayer Leverkusen og Borussia Mönchengladbach.
  • Murat Yakin – Yakin startede sin managerkarriere i 2007 og har siden haft hold som FC Basel, Spartak Moskva og Grasshoppers. I dag træner han det schweiziske landshold.
  • Fabio Celestini – Den tidligere Marseille og Getafe spiller, Celestini, har siden sit stop som spiller trænet mange hold i den hjemlige liga. Senest FC Basel, som han tiltrådte i 2023.
  • Urs Fischer – Fischer startede sin karriere som manager for ungdomshold i FC Zürich. Efter at have trænet FC Thun og FC Basel, kom han i 2018 til Union Berlin, som han trænede frem til 2023.
  • Lucien Favre – Den måske mest kendte schweiziske træner i moderne fodbold. Favre har bl.a. stået i spidsen for Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach, OGC Nice og Dortmund.

Store bedrifter af schweiziske trænere

Alle trænerne på listen herover, pånær Fabio Celestini, har vundet det schweiziske mesterskab mindst en enkelt gang. 

Celestini har indtil videre “kun” vundet den schweiziske pokalturnering, som også er blevet vundet af Seoane, Fischer og Favre.

Af store pokaler i udlandet har Lucien Favre blandt andet vundet den tyske Super Cup, hvilket han gjorde i sin tid hos Borussia Dortmund.

Kendte og populære fodboldtrænere fra Schweiz

Trænere fra andre lande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!