Bissau-Guineanske fodboldspillere

Med lige omkring to millioner indbyggere er Guinea-Bissau en af de mindre afrikanske fodboldlande. Landsholdet har stadig sin første VM-slutrunde til gode, men har dog formået at spille med i Africa Cup of Nations tre gange, første gang i 2017.

Der findes ikke mange bissau-guineanske spillere på store adresser rundt omkring i Europa. Den største transfer med en bissau-guineansk spiller nogensinde var handlen af Judilson Mamadu Tuncará Gomes, bedre kendt som Pelé, da han skiftede fra Rio Ave FC til AS Monaco i 2018. 

Guinea-Bissau

I dag er det Mama Baldé, der er den mest værdifulde spiller fra Guinea-Bissau. Efter ham følger navne som bl.a. Houboulang Mendes, Moreto Cassamá, Alexandre Mendy, Alfa Semedo, Fali Candé og Nanu. Sidstnævnte nok værende del spiller, der pt. er på den mest prominente adresse med kontrakten i FC Porto.

Jonas Mendes er den spiller, der har nået flest kampe for Guinea-Bissau landsholdet, og som den eneste også har nået mere end 50 optrædener for holdet. Øvrige profiler på landsholdet gennem årene har været navne som Zezinho, Adelino Lopes, Nando Co og Cícero Semedo. Nando Co er landsholdets topscorer med sine ni mål i bare seks kampe for holdet.

Du kan læse meget mere om de bissau-guineanske fodboldspillere på listen herunder.

Kendte og populære fodboldspillere fra Guinea-Bissau

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!