Schweiziske fodboldspillere

Selvom Schweiz som landshold aldrig har fået andet metal end en sølvmedalje til OL i 1924, betyder det ikke, at de ikke kan finde ud af at producere fodboldspillere på topniveau i Schweiz. 

En af de helt store schweiziske fodboldspillere gennem tiden var Heinz Hermann, der i dag sidder på rekorden for flest landskampe for det schweiziske landshold. Hermann var midtbanespiller, men også angribere har landet produceret sin del af – nogle af de bedste værende Alexander Frei og brødrene Max og André Abegglen.

Schweiz flag

I moderne fodbold er Schweiz repræsenteret i mange af de største ligaer i Europa – bl.a. også i Premier League. Her finder vi navne som blandt andre Manuel Akanji, Granit Xhaka, Denis Zakaria, Fabian Schär og Kevin Mbabu.

Foruden Premier League er Schweiz også godt repræsenteret i Bundesligaen med bl.a. Gregor Kobel, Djibril Sow, Nico Elvedi, Jonas Omlin og Yann Sommer.

Selvom mange af de store spillere for Schweiz har dobbelt statsborgerskab, og stammen på landsholdet byder på stor diversitet, har mange af spillerne stadig været forbi nogle af de største klubber hjemme i Schweiz som Basel, Zürich, Young Boys eller Grasshopper.

Du kan herunder læse mere om de schweiziske spillere eller finde den schweiziske landsholdstrøje her.

Kendte og populære fodboldspillere fra Schweiz

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!