Slovenske fodboldspillere

Der har været mange stærke slovenske fodboldspillere gennem tiden. Her sætter vi fokus på de bedste i historien, og hvem der så er de mest værdifulde spillere fra Slovenien i disse dage, så du kan lære de slovenske spillere bedre at kende.

Kigger vi på transferrekorden som værende den dyreste slovenske fodboldspillere nogensinde, er det angriberen Benjamin Sesko, der i øjeblikket kan bryste sig af denne titel. Rekorden blev sat i sommeren 2023, da han skiftede fra RB Salzburg til RB Leipzig for 24 mio. euro.

Sloveniens flag

Den tidligere rekord var også sat af RB Leipzig, da klubben i 17/18 sæsonen købte Kevin Kampl for 20 mio. euro.

Foruden Sesko er nogle af de mest værdifulde slovenske fodboldspillere i dag profiler som Jan Oblak, Jaka Bijol, Miha Zajc, Andraz Sporar, Sandi Lovric, Jon Gorenc Stankovic, Benjamin Verbic, Peter Stojanovic og Jan Mlakar.

Kigger vi historisk på det slovenske landshold, har nogle af de vigtigste navne været spillere som Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Valter Birsa, Jasmin Kurtić, Samir Handanović, Milivoje Novaković, Zlatko Zahovič, Josip Iličić, Mišo Brečko og Milenko Ačimovič.

Hvis du gerne vil lære de slovenske spillere bedre at kende, kan du læse mere om dem via listen herunder. Du finder også et stort udvalg af Sloveniens landsholdstrøjer her.

Kendte og populære fodboldspillere fra Slovenien

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!