Bosniske fodboldspillere

Selvom Bosnien er et mindre land, betyder det ikke, at de ikke kan finde ud af at udklække gode fodboldtalenter. Både historisk og i moderne fodbold har der været en god del bosniske fodboldspillere, der har spillet i nogle af de største europæiske klubber.

Den måske nok største stjerne af de bosniske fodboldspillere er Edin Džeko.

Bosnien-Hercegovinas flag

Han har rekorden for flest kampe og flest mål på landsholdet, og så har han været i storklubber som Manchester City, Roma og Inter Milan. Lige efter ham følger et ikon som Miralem Pjanić, der som den eneste anden har nået mere end 100 kampe for landsholdet, og som også har været i storklubber som Roma, Juventus, Barcelona og Lyon.

Af historiske profiler fra Bosnien finder vi navne som fx Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović, Emir Spahić, Elvir Bolić, Asmir Begović, Haris Medunjanin og Edin Višća.

I moderne fodbold er nogle af de mest værdifulde bosniske spillere navne som bl.a. Anel Ahmedhodzic, Amar Dedic, Rade Mrunic, Ermedin Demirovic, Amir Hadziahmetovic og Sanjin Prcic.

Det er Miralem Pjanić, der har rekorden som værende den dyreste bosniske spiller nogensinde, da han skiftede fra Juventus til FC Barcelona.

Læs mere om de bosniske spillere herundere eller find din egen Bosnien-Hercegovina landsholdstrøje her.

Kendte og populære fodboldspillere fra Bosnien-Hercegovina

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!