Senegalesiske fodboldspillere

Senegal har en mangeårig tradition for at skabe professionelle fodboldspillere, der kan være med på det øverste niveau i international fodbold. Der har været mange profiler i senegalesisk fodbold, og mange af dem har også spillet på nogle af de største adresser i Europa gennem årene. Selv i dag finder vi mange store spillere med senegalesisk pas i mange af de største europæiske ligaer.

Senegals flag

Den måske største stjerne af dem alle i øjeblikket må siges at være Sadio Mané, der har rekorden for flest mål på Senegals landshold med 34 scoringer indtil videre. Derudover er han noteret for 93 kampe på landsholdet, som giver ham en 3. plads på den liste. Han er lige bag andre ikoner som Idrissa Gueye og Henri Camara.

Kigger vi på historiske profiler fra Senegal, kommer vi ikke udenom navne som El Hadji Diouf, Mamadou Niang, Jules Bocandé, Moussa Sow, Tony Sylva og Moussa Konaté.

Af nuværende senegalesiske stjerner finder vi, foruden Mané, navne som bl.a. Kalidou Koulibaly, Edouard Mendy, IsmaÏla Sarr, Abdou Diallo, Moussa Niakhaté, Nicolas Jackson og Pape Matar Sarr.

Du kan herunder læse meget mere om hver enkelte spiller, hvis du vil lære dem bedre at kende. Du kan også finde din egen Senegal landsholdstrøje her.

Kendte og populære fodboldspillere fra Senegal

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!