Australske fodboldspillere

Selvom fodbold kun er den 7. største sport i Australien, betyder det ikke, at landet ikke kan finde ud af at udvikle gode fodboldspillere, der kan være med helt fremme på bedste niveau.

Landet har nemlig produceret sin del af fremragende fodboldspillere gennem årene, og selv i dag er der en lang række stærke spillere at finde med australsk pas, der spiller i store europæiske klubber.

Australiens flag

Historisk er det klart navne som Mark Schwarzer, Tim Cahill, Mile Jedinak, Lucas Neill og Brett Emerton, der har tegnet billedet af australske fodboldspillere for omverdenen. Mark Schwarzer har rekorden for flest kampe på det australske landshold med 109 af slagsen, og efter ham følger Cahill som den eneste anden australier med mere end 100 landskampe i rygsækken.

Kigger vi på stadig aktive spillere, finder vi nogle af de mest værdifulde i navne som Harry Souttar, Mathew Ryan, Aaron Mooy, Martin Boyle, Milos Degenek, Jackson Irvine, Anthony Kalik og Riley McGree.

Den mest værdifulde handel med en australsk fodboldspiller kom i 2003, da Harry Kewell skiftede fra Leeds United til Liverpool. Efter ham følger Mark Vidukas skifte til Leeds Untied fra Celtic.

Du kan læse mere om de enkelte spillere herunder eller finde din australske landsholdstrøje her.

Kendte og populære fodboldspillere fra Australien

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!