Maliske fodboldspillere

Mali er et stort land, men på trods af det har de maliske fodboldspillere endnu ikke haft held med at føre deres landshold til fx guld i Africa Cup of Nations eller en deltagelse i VM. Dog er det ikke ensbetydende med, at de ikke kan producere fodboldspillere af en høj kvalitet i Mali. For gennem tiden og særligt i moderne fodbold er Mali repræsenteret i mange storklubber i flere forskellige lande – sågar i Premier League er Mali godt repræsenteret.

Mali flag

Nogle af de helt store maliske fodboldspillere i dag, der bl.a. er at finde i Premier League, er profiler som Yves Bissouma, Cheick Doucouré, Mohamed Camara, Amadou Haidara, Abdoulaye Docouré, Diadié Samassékou, Moussa Djenepo og Sekou Koita.

Yves Bissouma satte rekord som værende den dyreste maliske fodboldspiller nogensinde, da han skiftede til Tottenham i 2022/2023 sæsonen. Han slog Mahamadou Diarras rekord fra 06/07, hvor han skiftede til Real Madrid.

Historisk har der også været mange gode navne for det maliske landshold. Her finder vi legender som bl.a. Seydou Keita, Mahamadou Sidibé, Adama Tamboura, Adama Coulibaly, Soumaila Coulibaly, Frédéric Kanouté og Cheick Diabaté.

Du kan læse meget mere om de maliske fodboldspillere herunder, hvis du vil lære hver enkelt spiller bedre at kende.

Kendte og populære fodboldspillere fra Mali

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!