Kroatiske fodboldspillere

De kroatiske fodboldspillere har det med at gå en smule under radaren, når vi snakker om de bedste fodboldspillere i verden. Men ikke desto mindre har Kroatien vundet Ballon d’Or så sent som i 2019 med Luka Modric – og det vel og mærke i en tid, hvor Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er løbet af med mange af kåringerne. Men med Modric har man været i stand til at skabe en superstjerne, der i den grad har fortjent den hæder, en Ballon d’Or uomtvisteligt er.

Kroatiens flag

Der gemmer sig mange legender, når man først dykker ned i kroatisk fodbold. Hvem husker ikke spillere som Davor Suker, Dado Prso, Ivica Olic, Mario Mandzukic og Igor Tudor bare for at nævne et par af dem. I dag hedder de aktive stjerner Luka Modric, Brozovic, Kovacic, Kramaric, Rakitic og Rebic.

De kroatiske spillere er naturligvis repræsenteret i ligaer som Premier League, Ligue 1 og La Liga, men særligt i Serie A og Bundesligaen er der rigtig mange spillere med kroatisk pas. Så taget landets størrelse i betragtning, er det utroligt imponerende, hvor mange store talenter de kan blive ved med at sprøjte ud af de kroatiske ungdomsklubber, der ender med at spille med på højeste niveau rundt omkring i Europa og som også bliver stjerner på det kroatiske fodboldlandshold.

Kendte og populære fodboldspillere fra Kroatien

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps