Gabonesiske fodboldspillere

Gabon er et lille land med kun lidt over to millioner indbyggere. Men på trods af det har landet stadig formået at skabe en række verdensstjerner inden for fodboldens verden, og nogle af dem kommer vi til at kigge nærmere på her.

Gabonesisk fodbold fik sin selvstændighed i 1960, hvor landet spillede sin første officielle landskamp under eget flag. Siden da har landet bl.a. kunne glæde sig over to pladser i kvartfinalerne til Africa Cup of Nations.

Gabon flag

I dag er den helt store verdensstjerne fra Gabon den ikoniske angriber Pierre-Emerick Aubameyang, der har storklubber som AC Milan, Borussia Dortmund, Arsenal, Barcelona og Chelsea på sit CV. Han har om nogen været med til at bære fanen for gabonesisk fodbold i de sidste mange år.

To øvrige legender fra Gabons landshold er Didier Ovono og François Amégasse, der som de eneste har nået mere end 100 kampe for holdet.

Foruden Aubameyang repræsenterer en spiller som Mario Lemina også Gabon i verdens stærkeste liga, Premier League, og han har bl.a. gjort det for Southampton, Fulham og senest Wolves. Andre værdifulde gabonesiske spillere i dag er navne som Aaron Boupendza, Denis Bouanga Og Guélor Kanga. 

Læs mere om de enkelte gabonesiske fodboldspillere herunder.

Kendte og populære fodboldspillere fra Gabon

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!