Bulgarske fodboldspillere

Bulgarien har haft sin andel af store fodboldspillere rundt omkring i de største fodboldklubber i verden. I dag ser vi ikke lige så mange bulgarer på de helt store adresser, men mon ikke at der snart dukker nye stortalenter op fra Bulgarien, som kan brænde banerne af i Premier League, Serie A eller La Liga igen?

Mange af de helt store transfers med bulgarske spillere fandt sted tilbage i 00’erne. Den største transferrekord med en bulgarsk spiller fandt sted, da Manchester United købte Dimitar Berbatov fra Tottenham Hotspurs for 38 mio. euro.

Bulgarien flag

Skiftet fra Bayer Leverkusen til Tottenham havde givet Berbatov rekorden i første omgang, men med skiftet til Manchester United fordoblede han rekorden, der har stået siden.

Kigger vi på de mest værdifulde bulgarske spillere i dag, ser vi i toppen navne som Kiril Despodov, Anton Nedyalkov, Ilia Gruev, Ivaylo Chochev, Daniel Naumov, Filip Krastev og Dominik Yankov.

Valeri Bozhinov, Hristo Stoichkov, Stiliyan Petrov, Martin Petrov og Georgi Ivanov var nogle af de bulgarske spillere for et par årtier siden. På landsholdet var også navne som Borislav Mihaylov, Hristo Bonev, Krasimir Balakov, Dimitar Pepev og Radostin Kishishev vigtige.

Du kan læse mere om de bulgarske spillere herunder eller finde din egen Bulgarien landsholdstrøje her.

Kendte og populære fodboldspillere fra Bulgarien

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!