Litauiske fodboldspillere

Litauiske fodboldspillere har gennem tiden gjort sig gældende på nogle af de største adresser i europæisk fodbold – herunder bl.a. i Serie A, La Liga og Premier League. Og måske husker du Superliga-topscoreren Lukas Spalvis, der tørnede ud for AaB i en periode? 

De hører dog desværre fortiden til, at litauiske spillere optrådte for hold som Arsenal og Lazio, og i dag er den nok mest imponerende adresse for en litauisk spiller i Serie A klubben Torino.

Litauen flag

Kigger vi i historiebøgerne og slår op under de mest værdifulde handler af litauiske spillere nogensinde, finder vi øverst venstrekanten Edgaras Cesnauskis, der har siddet på rekorden siden sit 4,2 mio. euro skifte fra FC Moskva til Dinamo Moskva tilbage i 2010. Han slog rekorden på 3 mio. euro, sat året forinden af Marius Stankevicius med skiftet til Sampdoria.

I dag er den mest værdifulde litauiske fodboldspiller Gvidas Gineitis i netop Torino, efterfulgt af navne som Edgaras Utkus, Tomas Svedkauskas, Edvinas Gertmonas og Ovidijus Verbickas.

Blandt vigtige nationale spillere for Litauen finder man navne som Saulius Mikoliunas, Arvydas Novikovas, Andrius Skerla, Fedor Cernych, Tomas Danilevicius og Antanas Lingis.

Vil du komme et skridt tættere på de aktive litauiske fodboldspillere, kan du via listen herunder læse mere om dem.

Kendte og populære fodboldspillere fra Litauen

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps