Iranske fodboldspillere

Irans fodboldspillere kan sagtens være med sammen med de bedste på øverste niveau. Spillerne har blandt andet også bragt Irans landshold til flere slutrunder – herunder seks VM slutrunder – så man skal ikke tage fejl af de iranske fodboldspillere.

Selv i de helt store klubber har der været efterspørgsel på iranske spillere, og der har bl.a. været spillere med iransk pas i klubber som Bayern München, Bayer Leverkusen og FC Porto.

Iran flag

Det er ikke mange år siden, at rekorden for den dyreste iranske fodboldspiller nogensinde blev slået. Det skete i 2018, da Brighton havde fået øjnene op for AZ Alkmaars Alireza Jahanbakhsh, som de smed 19 mio. euro på bordet for. Lige bag ved ham finder vi transferen af Sardar Azmoun, der i 2019 skiftede fra Rubin Kazan til Zenit for 12 mio. euro.

I dag er det Mehdi Taremi, der er den mest værdifulde iranske fodboldspiller. Azmoun og Jahanbakhsh følger efter sammen med Allahyar Sayyadmanesh, Majid Hosseini, Saman Ghoddos og Hossein Kanaani.

Ikoniske iranske fodboldspillere på landsholdet tæller bl.a. også navne som Ali Daei, Javad Nekounam, Ehsan Hajsafi, Jalal Hosseini, Mehdi Mahdavikia og Andranik Teymourian.

Du kan blive klogere på de bedste iranske spillere på listen herunder, eller du kan finde din Iran landsholdstrøje her.

Kendte og populære fodboldspillere fra Iran

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!