Ivorianske fodboldspillere

Elfenbenskysten har gennem årene været en gave til fodbolden. Landet har udklækket det ene stortalent efter det andet, og mange af landets største profiler har været at finde i nogle af de bedste fodboldklubber i verden.

Mange af spillerne har blandt andet også været med til at bringe ære og stolthed hjem til landet ved at føre det ivorianske landshold til mange succeser. Elfenbenskysten har bl.a. vundet Africa Cup of Nations to gange og deltaget ved VM-slutrunder hele tre gange.

Elfenbenskysten flag

Det er ikke kun i dag, at Elfenbenskysten har mange gode spillere at vælge imellem. Kigger vi i historiebøgerne, finder vi lige så mange ikoniske verdensstjerner, der har gjort det godt og repræsenteret ivoriansk fodbold på sin bedste måde.

I historien ser vi bl.a. navne som Didier Zokora, der har rekorden for flest kampe på landsholdet, Kolo Touré, Yaya Touré, Didier Drogba, Salomon Kalou, Ibrahima Bakayoko, Siaka Tiéné, Abdoulaye Traoré og Wilfried Bony.

De aktive ivorianske fodboldspillere tæller i dag blandt andet navne som Sébastian Haller, Franck Kessié, Ibrahim Sangaré, Wilfried Zaha, Nicolas Pépé, Seko Fofana, Maxwel Cornet, Hamed Junior Traoré, Stephane Singo og Jérémie Boga.

Nicolas Pépé har rekorden for værende den dyreste ivorianske spiller nogensinde, da han skiftede fra LOSC Lille til Arsenal i 2019.

Læs mere om spillerne herunder og find din egen landsholdstrøje fra Elfenbenskysten her.

Kendte og populære fodboldspillere fra Elfenbenskysten

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!