Georgiske fodboldspillere

Selvom Georgien ikke er verdens største fodboldland, har landet stadig formået at skabe fodboldspillere, der har været i nogle af verdens største klubber.

Der har blandt andet været georgiske fodboldspillere i store klubber som Manchester City, SSC Napoli og AC Milan, bare for at nævne et par af de pæne adresser, hvor Georgien har været repræsenteret.

Georgien flag

Vi skal nogle år tilbage for at finde rekorden for den dyreste georgiske fodboldspillere nogensinde. Handlen skete i januar 2001, hvor Kakhaber Kaladze skiftede fra Dynamo Kyiv til AC Milan for 16 mio. euro. Denne rekord er ikke blevet slået siden. Tættest var Khvicha Kvaratskhelia, da han kom til SSC Napoli fra Dinamo Batumi i juli 2022 for 10 mio. euro.

Kvaratskhelia er i dag den mest værdifulde georgiske fodboldspiller. Efter ham finder vi spillere som Giorgi Mamardashvili, Saba Lobzhanidze, Georges Mikautadze, Davit Khocholava og Giorgi Chakvetadze. 

Kigger vi på profilerne på det georgiske landshold, er der også en lang række spillere, der fortjener at blive nævnt. Det er navne som Guram Kashia, Jaba Kankava, Levan Kobiashvili, Zurab Khizanishvili, Shota Arveladze, Temur Ketsbaia og Giorgi Loria.

Du kan læse mere om de bedste georgiske spillere herunder, hvis du vil lære dem bedre at kende eller finde en Georgien landsholdstrøje her.

Kendte og populære fodboldspillere fra Georgien

Andre populære fodboldlande

Copyright 2023 - Pilanto Aps