Islandske fodboldspillere

På trods af at Island har under 400.000 indbyggere, betyder det ikke, at de ikke kan finde ud af at lave suveræne professionelle fodboldspillere i den nordiske østat. Island har skabt mange gode spillere gennem årene, og særlig efter årtusindeskiftet er der kommet mange talenter, der har været med helt oppe på øverst niveau i europæisk fodbold.

Island flag

Den dyreste islandske fodboldspiller nogensinde blev Gylfi Sigurdsson, da han i 2017 skiftede fra Swansea til Everton i Premier League. Før det havde Eidur Gudjohnsen siddet på denne rekord små ti år med en rekord på 12 mio. euro. Gylfi firedoblede cirka denne rekord med en transfersum på 49,4 mio. euro.

Tager man et kig på de mest værdifulde islændinge i dag, er de øverste navne spillere som Sverrir Ingi Ingason, Arnór Sigurdsson, Ísak Bergmann Jóhannesson, Hördur Magnússon, Albert Gudmundsson og Hákon Arnar Haraldsson.

På landsholdet finder man også nuværende og tidligere islandske profiler som Birkir Bjarnason, Rúnar Kristinsson, Birkir Már Sævarsson, Aron Einar Gunnarsson, Kolbeinn Sigþórsson og Alfreð Finnbogason.

Du kan blive meget klogere på de enkelte islandske fodboldspillere på listen herunder. Savner du en islandsk landsholdstrøje, kan du også finde din helt egen landsholdstrøje fra netop Island lige her.

Kendte og populære fodboldspillere fra Island

Andre populære fodboldlande

Copyright 2024 - Pilanto Aps