Milan trøjer

AC Milan er en af de største og absolut rigeste klubber i italiensk fodbold. Siden klubbernes oprindelse har der været en drabelig rivalisering mellem AC Milan og bysbørnene fra Inter Milan – et derby der også går under betegnelsen Derby della Madonnina. Klubben hører hjemme på San Siro – der også deles med rivalerne fra Inter.

Associazione Calcio Milan blev stiftet tilbage i 1899, og helt naturligt var det en af de stiftende klubber af Serie A, da ligaen så dagens lys i 1929. Siden da har AC Milan kun brugt to sæsoner uden for ligaen.

Se udvalget af AC Milan trøjer her.

AC Milan trøjen gennem tiden

De røde og sorte farver har altid været en del af klubbens identitet. Klubbens logo består af de sorte og røde farver samt det røde og hvide flag, som er byens vartegn. På den første trøje i 1899 ser man allerede de sorte og røde striber samt det røde og hvide flag på brystet.

Efter sigende skulle den røde farve være valgt som symbol på klubbens blodtørstige iver efter at vinde, mens den sorte farve skulle symbolisere modstanderens frygt for at spille mod AC Milan. Striberne på trøjen har altid været vertikale, og selvom der naturligvis har været variationer af trøjens design, har udgangspunktet altid været taget i de sorte og røde striber.

Store spillere i AC Milan

Store spillere i AC Milan? Nej, det er da ikke galt. Her finder vi kun navne som Ronaldo, Marco Van Basten, Zlatan Ibrahimovic, Clarence Seedorf, Kaká, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Roberto Baggio, David Beckham, Ronaldinho, Robinho, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Carlo Ancelotti, Alessandro Nesta, Franco Baresi, Paolo Maldini, Cafu og Dida. Maldini naturligvis værende den mest spillende med 898 kampe i trøjen.

Brian Laudrup, Jon Dahl Tomasson, Simon Kjær, Martin Laursen og Thomas Helveg er bare nogle af de danske spillere, der også har været forbi AC Milan.

Viser alle 23 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps