Islands landsholdstrøjer

Fan af Islands fodboldlandsholdIsland kvalificerede sig for første gang nogensinde til en slutrunde, da det lykkedes for landet at komme med til EM i Frankrig i 2016. Derfor var det heller ikke så mærkeligt, at de franske byer var fyldt med glade islændinge i blå og røde farver, der med godt humør og slagsange virkelig var med til at sætte stemningen i vejret, når de indtog de mange franske stadions.

Det var blandt andet til EM i Frankrig, at det islandske Viking Thunder Clap blev introduceret, og som i dag er udbredt til hele verden. Det hjalp blandt andet holdet med at komme hele vejen til kvartfinalerne i Frankrig.

To år senere lykkedes det også for Island at komme med til VM i Rusland, hvor det dog blev til exit i gruppespillet.

Se det store udvalg af Islands landsholdstrøjer her.

Store spillere for Island

Nogle af de spillere med flest kampe for Island er bl.a. Birkir Bjarnsason, Rúnar Kristinsson, Birkir Már Sævarsson, Aron Einar Gunnarsson, Ragnar Sigurðsson, Kári Árnason og Hermann Hreiðarsson.

Kigger man i stedet på den samlede topscorerlisten for landsholdet, finder vi navne som  Kolbeinn Sigþórsson, Eiður Guðjohnsen, Gylfi Sigurðsson, Ríkharður Jónsson og Alfreð Finnbogason.

Det lille land med kun omkring 370.000 indbyggere formår til stadighed at have alt fra danske Superliga spillere til spillere fra selveste Premier League.

Islands landsholdstrøje gennem tiden

Den velkendte blå farve fra det islandske flag er også grundlaget for den islandske landsholdstrøje, der gerne er helt blå, krydret med røde og til tider hvide detaljer.

Trøjen til EM i Frankrig i 2016 var blå med en rød vertikal stribe, der gik ned over logoet på brystet. I 2018 til VM var den røde farve på den blå trøje at finde på ærmerne og ved kraven.

Island har haft Puma som sponsor af trøjen siden 2020.

Viser alle 9 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps