Boca Juniors trøjer

Club Atlético Boca Juniors, eller bare Boca Juniors som vi omtaler dem her i Danmark. Klubben er en af de mest ikoniske fodboldklubber i argentinsk fodbold, og mest berygtet er de nok for deres altid drabelige rivalopgør med den anden Buenos Aires storklub River Plate. Selve derbyet har endda fået sit eget navn – Superclásico – og det er altid er fyrværkeri af passion, følelser, hårde tacklinger og røde kort, når de to møder hinanden.

Boca Juniors har et hav af pokaler bag sig. Man har vundet det argentinske mesterskab mere end 35 gange, Copa Libertadores seks gange og Copa Argentina fire gange.

Se det store udvalg af Boca Juniors trøjer her.

Boca Juniors trøjen gennem tiden

Boca Juniors trøjen som vi kender den i dag har en interessant historie bag sig. Klubbens første trøje i 1905 var med sorte og hvide striber, herefter fulgte et år med lyseblå trøjer, hvorefter man vendte tilbage til sort og hvid.

I 1906 mødtes man så i en kamp mod Nottingham de Almagro, der også spillede i samme sorte og hvide trøjer. Vinderen af kampen måtte beholde trøjen, taberen skulle finde sig en nu.

Da Boca Juniors tabte kampen, måtte man finde en ny kamptrøje. Man valgte at tage farverne fra flaget på det først skib, der sejlede ind i byens havn – hvilket viste sig at sejle med svensk flag. Og siden da har Boca Juniors spillet i sine velkendte blå trøjer med den gule stribe på brystet.

Efter mange år med Nike på brystet, har adidas været sponsor af trøjen siden 2020.

Store spillere i Boca Juniors

Det skorter ikke på legneder fra Boca Juniors. Store navne som Oscar Ruggeri, Sebastián Battaglia, Nicolás Burdisso, Carlos Tevez, Éver Banega, Rodrigo Betancur og Fernando Gago er bare nogle af de navne, der har en fortid i Boca Juniors.

Martín Palermo har rekorden for flest kampe i klubben med 286 optrædener, samt rekorden for flest mål med 149 scoringer.

Viser alle 4 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps