Belgiske fodboldklubber og klubtrøjer

Belgiens flagBelgien er et land med mange stolte fodboldtraditioner. Selvom landets fodboldklubber måske ikke har opnået samme internationale resultater og anerkendelse som de tyske, engelske eller spanske, byder Belgien stadig på fodbold i verdensklasse, og der er mange af de helt store talenter, der har fået deres store gennembrud i de belgiske klubber.

Og apropos de belgiske klubber, er det jo ikke helt små navne, der til daglig optræder i den Belgiske Pro League. Klubber som Anderlecht, Club Brugge, Gent, Genk, Standard Liege og Union Saint-Gilloise har alle gjort deres arbejde i bl.a. europæiske turneringer som Europa League og Champions League for at være stikke en kæp i hjulet for de helt store klubber.

Se det store udvalg af belgiske klubtrøjer her.

Selvom der bliver spillet flot og moderne fodbold på Jan Breydel Stadium, Luminus Arena, Constant Vanden Stock Stadium og Stade Maurice Dufrasne, som nogle af landets største stadions hedder, kan det være en udfordring at få lov til at se kampe fra belgisk fodbold her i Danmark. Hvis du ønsker at se de belgiske klubber folde sig ud, skal det derfor næsten ske i europæiske kampe, hvilket som regel heller ikke er umuligt, da Belgien typisk er godt repræsenteret i både Conference League, Europa League og Champions League.

I de store belgiske klubber har der som nævnt været mange store ikoniske spillere gennem tiden. Vi kan blandt andet nævne spillere som Lukaku, Tielemans, Dendoncker, Kompany, Mitrovic, Kevin De Bruyne, Fellaini, Christian Benteke og Thibaut Courtois.

Mere end 50 danskere har også været forbi den bedste belgiske række på et eller andet tidspunkt i karrieren. Navne som Per Frimann, Lukas Lerager, Henrik Dalsgaard, Lasse Vigen, Lars Olsen, Niki Zimling, Johnny Mølby, Joakim Mæhle, Brian Priske, Henrik Andersen og Anders Nielsen er bare nogle af de danskere, der har optrådt i den bedste belgiske liga.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps