West Ham trøjer

I den østlige del af London, nærmere betegnet Stratford, støder man på den mere end 125 år gamle fodboldklub West Ham United, der også går under navnet The Hammers. I mere end 100 år hørte klubben til på Boleyn Ground, men skiftede i 2016 til London Stadium, der stod ledigt efter OL i London i 2012.

Selvom klubben ikke har vundet et engelsk mesterskab, har de stadig gjort sig til en institution i Premier League, og det ville være svært at forestille sig en sæson i Premier League uden West Ham.

West Ham er også en del af en af de mest kendte rivaliseringer i engelsk fodbold, nemlig rivaliseringen med Millwall F.C. Portrætteret i flere spillefilm er det et af de mest hårdkogte opgør i England, og det er bestemt ikke for sjov, hvis de to klubber render ind i hinanden.

Se udvalget af West Ham United F.C. trøjer her.

West Ham United trøjen gennem tiden

West Ham United startede oprindeligt ud som Thames Ironworks FC i 1895. I 1900 valgte firmaet The Ironworks at stoppe den økonomiske støtte til klubben, og den skiftede i stedet navn til West Ham United. Under Thames Ironworks FC spillede klubben i helt blå dragter, men skiftede med navneforandringen over til de lyseblå og bordeaux røde trøjer.

Faktisk går historien på, at en træner i Thames Ironworks FC ved navn Bill Dove, der også var sprinter, blev udfordret til en duel mod fire spillere fra Aston Villa i Birmingham. Da Dove vandt kampen, og Aston Villa spillerne ikke kunne betale væddemålet, tog de en bunke blå og røde trøjer fra deres klub og gav til Dove i stedet. På den måde kom West Ham United trøjen til at ligne den trøje, vi også kender fra Aston Villa – ifølge skrønen.

Store West Ham United spillere

Når vi snakker store West Ham profiler, kommer vi for det første ikke uden om Mark Noble, der har næsten dobbelt så mange kampe (547) registreret end nummer to – Carlton Cole (293). Derudover bør spillere som Aaron Cresswell, Steve Potts, James Tomkins, Rob Green, Bobby Moore, Michail Antonio og Winston Reid også nævnes i den forbindelse.

Store navne som Dimitri Payet, Rio Ferdinand, Carlos Tévez, Sébastian Haller, Javier Mascherano, Frank Lampard, Craig Bellamy, Joe Cole, Chicharito og André Ayew har også været forbi klubben.

Af danskere har bl.a. Lars Jacobsen, Frederik Alves og Marc Rieper været forbi The Hammers.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps