Marseille trøjer

Med kystlinje ud mod Middelhavet finder vi i det sydlige Frankrig storklubben Olympique Marseille, der er en af de klubber i Ligue 1, der har  vundet ligaen absolut flest gange gennem tiden. Siden klubben blev stiftet i 1899, har man vundet Ligue 1 intet mindre end ni gange, og er samtidig det hold, der er endt med en sølvmedalje flest gange i ligaen.

En af de helt særlige ting ved Marseille klubbens historie er, at de som den eneste franske klub nogensinde har gjort det umulige og vundet et Champions League trofæ. Noget, som bl.a. PSG er dem meget misundelige for.

Se udvalget og find din Marseille trøje her.

Marseille trøjen gennem tiden

Den største variation der har været i Marseille dragten har været farven på sokkerne. De har altid spillet i hvide trøjer, ofte med blå eller lyseblå detaljer på, samt hvide shorts. Klubben spillede med blå sokker frem til 1986, hvor man skiftede til hvide sokker i godt og vel 25 år. I 2012 gik man tilbage til de blå sokker igen og dermed den oprindelige spilledragt.

I mere end 40 år har adidas været sponsorer og designer af trøjen, men Marseille skiftede i 2018 til Puma, der står for det den dag i dag.

Store spillere i Marseille

Når man snakker Marseille, kommer vi heller ikke uden om nogle af de helt store spillere, der har været i klubben gennem tiden. Du husker måske spillere som Didier Drogba, Franck Ribéry, Steve Mandanda, Samir Nasri, Dimitri Payet, Florian Thauvín, André Ayew, Mamadou Niang, Mathieu Valbuena eller André-Pierre Gignac. Det er målvogteren Mandanda, der har absolut flest kampe i Marseille trøjen – hele 613 af slagsen.

Vi kunne dog godt savne lidt mere dansk islæt i truppen, da den seneste dansker i den Sydfranske klub var Kenneth Brylle i midten af 1980’erne. Derudover har navne som Bent Jensen, Kurt Nielsen og Erik Jensen spillet der.

Viser alle 11 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps