RC Lens trøjer

Tæt ved byerne Lille og Roubaix i det nordlige Frankrig finder vi Lens, der med sine kun 35.000 indbyggere ikke nødvendigvis bejler til en plads i det fineste selskab i fransk fodbold. Men ikke desto mindre har man i byens stolthed, nemlig RC Lens, en fodboldklub der i mange år har været at finde i netop Ligue 1.

Klubben har spillet i Ligue 1 i mere end 60 år, og pokalskabet hjemme i klubben stråler da også af et flot Ligue 1 trofæ fra 1998 samt en Liga Cup pokal fra 1999. Sammen med Lille udgør de Derby du Nord, og der er altid intens stemning, når de to klubber støder ind i hinanden.

Se det store udvalg af RC Lens trøjer her.

RC Lens trøjen gennem tiden

RC Lens’ kælenavn er Les Sang et Or, som på dansk betyder Blodet og Guldet. Og netop oprindelsen til dette kælenavn finder vi i Lens trøjen, der består af de samme røde og gule farver, vi også ser i klubbens logo.

For årtier tilbage var trøjen primært gul med røde detaljer på, men på sigt fik den røde farve lige så meget plads som den gule, og i mange sæsoner har trøjen været stribet med begge farver.

Trøjen har haft mange designs med alt fra striber til tern, så de er ikke bange for at lege med designet i RC Lens. Siden 2021 har det været Puma, der har stået i spidsen for trøjen.

Store spillere i RC Lens

Med 488 kampe er den pensioneret Eric Sikora spilleren med flest kampe for RC Lens. Af andre prominente navne, der har haft den gule og røde trøje over hovedet gennem årene, kan vi bl.a. nævne Serge Aurier, Alphonso Areola, Papa Bouba Diop, El Hadji Diouf, Thorgan Hazard, Seydou Keita, John Utaka og Raphaël Varane.

Kun to danske spillere har været i RC Lens gennem årene – nemlig Patrick Olsen og Kaj Hansen.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps