AS Saint-Étienne trøjer

Hvis du skulle gætte på en klub i Frankrig, der indtager 2. pladsen, når det kommer til flest vundne Ligue 1 trofæer gennem tiden, hvem kommer så først frem på nethinden? Hvis du ikke er så velbevandret i franks ligafodbolds historie, er der nok lang vej til et gæt på AS Saint-Étienne. Men historien viser bare noget helt andet – nemlig et mandskab, der vandt næste rup og stub i 1960’erne og 1970’erne. 10 Ligue 1 titler alt i alt.

Men succesen fik en brat ende i 1982, da klubbens præsident kom i fængsel grundet svindel, og siden 1981 har Saint-Étienne ikke været i nærheden af fortidens storhedstider. Dog er klubben blevet nærmest kult grundet sin store historie, og mange håber stadig på en genrejsning for Les Verts.

Se udvalget af AS Saint-Étienne trøjer her.

AS Saint-Étienne trøjen gennem tiden

Kælenavnet Les Verts, på dansk de grønne, er ganske rammende for klubbens identitet – i hvert fald når man kigger på et farveskema. 

Farven stammer fra den supermarkedskæde i Saint-Étienne, der stod bag stiftelsen af den oprindelige klub Amicale des Employés de la Société des Magasins Casino i 1919. Først i 1933 kom klubben dog til at hedde AS Saint-Étienne, da det bl.a. blev forbudt at bruge trademarks til at navngive professionelle fodboldklubber.

Store AS Saint-Étienne spillere

Det er den tidligere centrale forsvarsspiller Loïc Perrin, der har rekorden for flest kampe i den grønne AS Saint-Étienne trøje med hele 469 af slagsen.

Af andre store navne i klubbens historie finder vi bl.a. Kurt Zouma, Pierre-Emerick Aubameyang, William Saliba, Bafétimbi Gomis, Didier Zokora, Dimitri Payet, Blaise Matuidi og Allan Saint-Maximin.

Der har gennem tiden også været en række danskere forbi klubben. Her finder vi blandt andre Andreas Laudrup, Allan Olesen, John Sivebæk og Miklos Molnar. Af danskerne har Sivebæk rekorden med 93 kampe i sin Saint-Étienne tid.

Viser alle 7 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps