Tjekkiets landsholdstrøjer

Fan af Tjekkiets fodboldlandsholdTjekkiet er et nyere landshold, når det kommer til at spille under sit eget selvstændige flag. Derfor var det også først i 1996, at vi kunne glæde os over at se Tjekkiet deltage på egne vilkår i en slutrunde ved EM i England. Op til da havde landet kun deltaget som en del af Tjekkoslovakiet.

Siden deres selvstændighed har landet været at finde i stort set alle slutrunder, der har været afviklet. De har deltaget i hvert eneste EM siden 1996, mens de indtil videre kun har været med til en enkelt VM slutrunde, nemlig i 2006.

I deres første EM nogensinde endte de med at få en sølvmedalje med hjem, mens de i 2004 nåede til semifinalerne.

Se det store udvalg af Tjekkiets landsholdstrøjer her.

Store spillere for Tjekkiet

Det skorter ikke på store navne, når man kigger på både det nuværende, men også de historiske startopstillinger for det tjekkiske landshold.

Nogle af de helt store ikoner er bl.a. Petr Čech, Karel Poborský, Tomáš Rosický, Milan Baroš, Jan Koller, Pavel Nedvěd, Vladimír Šmicer og Marek Jankulovski. I nyere tid finder vi spillere som Patrik Schick, Tomáš Souček, Vladimír Coufal, Antonín Barák og Jiří Pavlenka.

Petr Čech har rekorden for flest kampe for landsholdet med 124 kampe, mens Jan Koller med sine 55 mål for landsholdet er øverst på topscorerlisten.

Tjekkiets landsholdstrøje gennem tiden

Den røde, hvide og blå farve i landets flag og fodboldforbundets logo er i den grad også at se på landsholdstrøjen gennem tiden. Det er typisk den røde farve, der er grundfarven på trøjen, hvortil den blå og hvide farve er brugt som detaljer i form af striber, små mønstre eller bare detaljer på krave eller ærmer.

Trøjen har lidt usædvanligt kun haft en enkelt sponsor, og det har siden landets første landsholdskamp været Puma.

Viser alle 2 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps