FC Porto trøjer

FC Porto er en af de helt store institutioner i portugisisk fodbold. Sammen med Benfica og Sporting Lissabon har de om nogen været med til at forme portugisisk fodbold gennem de sidste mange årtier, og klubben har også været med til at vise de portugisiske farver uden for landets grænser, når de fx har vundet titler i Champions League.

FC Porto blev grundlagt i 1893 og har hjemmebane på Estadio do Dragao, der kan rumme op imod 50.000 tilskuere, og klubben har vundet mere end 70 pokaler i dens levetid – herunder mere end 30 Primeira Liga trofæer.

Se udvalget af FC Porto trøjer her.

FC Porto trøjen gennem tiden

FC Porto var den første portugisiske fodboldklub til at få både sponsor af trøjen og sponsornavn på trøjen. Adidas var det første firma til professionelt at lave trøjen til FC Porto i 1975, mens Revigrés betalte omkring 10 mio. escudos pr. år i mere end 20 år for at få deres navn på brystet. Det var aldrig set før i portugisisk fodbold.

Efter at have optrådt i flere forskellige farver i klubbens første leveår, slog klub præsidenten José Monteiro da Costa de blå og hvide farver fast i 1909, da det blev truppen pålagt at spille i disse farver til både kamp og træning. Og det har klubben gjort lige siden.

Det har siden 2015 været New Balance, der har stået for trøjen.

Store spillere i FC Porto

Der er mange meninger om, hvem der har været de største og bedste spillere for Porto gennem tiden. Der er også mange at vælge imellem. Nogle af de helt store ikoner for klubben har været spillere som Falcao, James Rodríguez, Fredy Guarín, João Moutinho, Fernando, Hulk, Militão, Otamendi, Danilo, Deco, Pepe, Carvalho, Alex Sandro og Helton.

Der har aldrig været en eneste dansker i klubben. Måske det bliver ændret en dag?

Viser alle 6 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps