Tjekkiske fodboldklubber og klubtrøjer

Tjekkiets flagTjekkiet og de tjekkiske klubber har bragt meget godt til fodboldens verden gennem tiden. Der har været mange store tjekkiske spillere, og de tjekkiske klubber har fra tid til anden været med langt fremme og drillet de helt store aktører inden for de store europæiske turneringer som Champions League, Europa League og Conference League.

Se det store udvalg af tjekkiske klubtrøjer her.

I den Tjekkiske 1. Liga, også kaldet Fortuna Liga, er det især de to Prag-klubber, Sparta Prag og Slavia Prag, der har domineret gennem årene. Men også klubber som Viktoria Plzen, Slovan Liberec og Baník Ostrava har vundet det tjekkiske mesterskab gennem årene. Sparta Prag har rekorden for flest mesterskaber, mens det dog er Slavia og Viktoria Plzen der har domineret i nyere tid.

Det er uden tvivl det store Prag derby, der er det mest prestigefyldte rivalopgør i tjekkisk fodbold. Der er altid tænding på, når de to storklubber Sparta Prag og Slavia Prag brager ind i hinanden på grønsværen.

De største stadions i tjekkisk klubfodbold tæller Eden Arena, brugt af Slavia Prag med plads til 20.232 tilskuere, Generali Arena brugt af Sparta Prag med plads til 18.944 tilskuere, samt Na Stínadlech i Teplice, brugt af FK Teplice, med plads til 18.221 tilskuere.

Kigger man på nogle af de mest optrædende spillere i ligaen, finder vi bl.a. Milan Petržela (rekord på 463 kampe), Rudolf Otepka, Václav Procházka, David Lafata og Libor Dosek. Det er David Lafata, der ligger inde med rekorden for flest mål i ligaen med 198 kasser.

Ikke mange danskere har lagt vejen forbi tjekkiske klubber, men det er blevet til en håndfuld gennem tiden. Alexander Bah (Slavia Prag), Casper Højer (Sparta Prag), Asger Sørensen (Sparta Prag), Mads Emil Madsen (Slavia Prag) og Kasper Saaby (Slovacka Slavia Uherske) er de danske spillere, der har været på kontrakt i Tjekkiet.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps