AJ Auxerre trøjer

I den franske region Bourgogne finder vi den forholdsvis lille by Auxerre, der primært er kendt for sit fodboldhold AJ Auxerre. Klubben blev stiftet tilbage i 1905, og holdet spiller sine kampe på Stade de l’Abbé-Deschamps, tæt ved Yonne floden, der løber gennem den smukke franske by.

AJ Auxerre er en af de franske fodboldklubber, der heldigvis har formået at finde Ligue 1 en enkelt gang. Det skete tilbage i 1996. Derudover kan man i klubbens pokalskab finde hele fire trofæer fra den franske pokalturnering, som de senest vandt i 2004/2005 sæsonen.

Klubben er blandt andet også kendt for at have haft den samme manager, nemlig Guy Roux, ved roret i mere end 40 år, hvor 36 af dem var sammenhængende.

Se det store udvalg af AJ Auxerre trøjer her.

AJ Auxerre trøjen gennem tiden

AJ Auxerre er kendt for at spille i sin blå og hvide trøje, som de har gjort det i mange år. Ofte er selve trøjen hvid, hvortil der så er blå detaljer i form af en blå krave og en blå afslutning på ærmerne. Enkelte gange har der været tynde blå striber vertikalt på trøjen, og trøjen er ofte kombineret med et blåt sponsornavn på maven. Dermed er der ofte ikke andre farver at finde på trøjen end netop blå og hvid.

Udebanetrøjen har det så med at være helt blå med hvide detaljer på. De seneste år er man dog skiftet over til en sort udebanetrøje.

AJ Auxerre har haft Macron som trøjesponsor siden 2017.

Store spillere i AJ Auxerre

Fabien Cool er spilleren med absolut flest kampe i Auxerre trøjen med 466 af slagsen. Dertil kan du finde store profilerede navne i klubbens historie som bl.a. Eric Cantona, Laurent Blanc, Philippe Mexès, Djibril Cissé, Djiby Fall, Abou Diaby, Bernard Diomède, Sébastien Haller, Mohamed Sissoko og Bacary Sagna.

Der er kun en enkelt spiller med dansk pas, der har haft en tur i AJ Auxerre trøjen. Det er Thomas Kahlenberg, der var at finde i klubben fra 2005 til 2009.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps