Ungarns landsholdstrøjer

Fan af Ungarns fodboldlandsholdHeldigvis gav Ungarn ikke op efter deres første landskamp i 1902, hvor man fik en snitter på 5-0 i Østrig. Ti år senere kunne man fejre en 12-0 sejr over Rusland, og i 1927 slog man Frankrig med hele 13-1, værende de største sejre i landets historie.

Ungarn har siden deres første kamp været med i hele ni VM slutrunder og fire EM slutrunder. I 1938 og 1954 blev det til en flot 2. plads til VM, mens det bedste resultat til EM kom i 1964 i Spanien, hvor man fik en velfortjent bronzemedalje.

Se det store udvalg af Ungarns landsholdstrøjer her.

Store spillere for Ungarn

Mange forbinder nok det ungarske landshold med en vis Ferenc Puskás, der i sine 85 kampe for landsholdet nettede hele 84 gange. Men der har også været en række andre profiler i startopstillingen gennem tiden. Vi kan bl.a. nævne ikoner som Gábor Király, Balázs Dzsudzsák, József Bozsik, Zoltán Gera, Roland Juhász, László Fazekas, Ádám Szalai og Imre Garaba.

Mange af landets nuværende spillere er at finde i den hjemlige ungarske liga. Dog befinder et par stykker sig også i nogle af de bedste europæiske ligaer, herunder bl.a. Willi Orbán, Dominik Szoboszlai og Roland Sallai, der alle spiller i den tyske Bundesliga.

Hvor Puskás har rekorden for flest mål, har Király rekorden for flest kampe sammen med Dzsudzsák, begge med 108 optrædener.

Ungarns landsholdstrøje gennem tiden

Det ungarske flag består af en grøn, rød og hvid farve. Men det er dog den røde, der har fået lov til at være den primære farve på landsholdstrøjen så godt som altid. For 100 år siden var det en helt rød farve, kun afbrudt af logoet på brystet. Gennem 1970’erne og 1980’erne begyndte der at komme hvide striber og grønne detaljer på trøjen, og siden da har man holdt fast i at repræsentere alle tre farver på trøjen hver gang. Dog stadig med den røde farve som den grundlæggende farve i designet.

Det har været adidas, der har været sponsor af trøjen siden 1995.

Viser alle 3 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps